Kuminan vahva tuoksu aiheuttaa sen, että pienikin määrä sitä hajustaa suurenkin määrän muuta tuotetta. Tästä syystä kuminan sadonkorjuun jälkeen kaikki kalusto on puhdistettava erityisen huolellisesti. Etenkin jos seuraavat korjattavat kasvit ovat elintarvikelaatua, saattavat erät mennä pilalle ilman tarkkuutta. Huolellisuudella tästä ei kuitenkaan muodostu minkäänlaista ongelmaa.

Kuivurista ja puimurista tulee avata kaikki puhdistusluukut, puhdistaa kaikki nurkat ja varmistaa ettei kuminaa jää mihinkään. Pelkkä pohjaluukkujen avaaminen ja lyönti kumivasaralla koneiston kylkeen ei riitä. Kuivurin syöttölaitteiden päälle saattaa holvaantua kuminaa, mikä ei lähde pois muuten kuin kepillä tökkien.

Poistoilmakanavaan lentäneet roskat tulee kolistella alas, etteivät ne pääse sekoittumaan seuraavaan kuivatuserään. Täytön yhteydessä tuloilmakanavaan saattaa, kuivurin rakenteesta riippuen, eksyä kuminan siemeniä, jotka seuraaville kuivauksille lisätyn puhalluksen vuoksi saattavat kulkeutua takaisin kuivaamoon. Näin myös tämä puoli tulee tarkastaa ja tarvittaessa puhdistaa kuminan jäljiltä.

Samoin kuten kuivaamon kaatomonttu, kaikki peräkärryjen lavat yms. tulee käydä lävitse. Paineilma ja teollisuusimuri ovat puhdistuksessa hyviä työkaluja. Vesipesua ei tarvita.

Puhdistuksen jälkeen on vielä hyvä kierrättää kuivurissa pientä määrää rehuviljaa tai lajittelujätettä, mihin viimeiset kuminan pölyt ja tuoksut jäävät.