Hamppusato toimitetaan Trans Farmille ennalta sovitun aikataulun mukaisesti, joko irto- tai säkkitavarana, itse, oman kuljetusliikkeen tai Trans Farmin kautta tilatulla kuljetuksella. Vastaanoton suunnittelussa tärkeimpänä työkaluna tehtaan päässä toimii sopimusviljelijän satoarvio.

Satoarvio

Sopimusviljelijän tulee toimittaa sadonkorjuun jälkeen satoarvio. Sen voi toimittaa sähköisesti satoarviolomakkeella tai sähköpostitse osoitteella [email protected].  Viljelijän itsensä tulee huolehtia satonsa ilmoittamisesta. Ilmoitus vahvistaa sadon vastaanoton.

Satoarvio toimii sekä myynnin että kuljetusten suunnittelun perustana. Palautettu satoarvio vahvistaa kuminaerän vastaanoton. Jos sato on jostain syystä epäonnistunut eikä toimitettavaa satoa tule, on tämäkin tieto tärkeä ja se tulee ilmoittaa kuminatehtaalle.

Vastaanottoaikataulu 2022

Hamppusato otetaan vastaan seuraavan aikataulun mukaisesti


 

Vastaanottoa ja kuljetuksia Trans Farmilla hoitaa Julia Leppälä, puh. 04577507078.

Pakkaustapa

Hamppua otetaan vastaan irtotavarana. Kippaus kaatokuiluun onnistuu tavanomaisilta lavoilta ja peräkärryiltä. Myös useamman viljelijän yhteiset sekaerät otetaan vastaan, kunhan rahtikirjalla tai muuten on ilmoitettu erän jakosuhde tilitystä varten.

Hamppua voi toimittaa myös suursäkkeihin pakattuna. Suursäkit tulee olla käyttämättömiä, puhtaita ja elintarvikelaatuisia. Trans Farm Oy myy 2 m3:n kertakäyttösäkkejä, jotka varmasti soveltuvat käyttötarkoitukseensa. Tilaa säkit verkkokaupastamme.

Pienet, alle kymmenen tonnin erät on kätevintä toimittaa säkeissä varsinkin, jos kuljetus tilataan Trans Farmin kautta. Suursäkkejä ei tule käsitellä teräväreunaisilla trukkipiikeillä, jotka voivat vahingoittaa säkkien nostolenkkejä ja näin aiheuttaa vaaratilanteita tilalla ja tehtaalla.

Kuljetustapa

Hampun kuljetuksen voi järjestää itse tai tilata sen Trans Farm Oy:n kautta. Trans Farmin kautta tilatut kuljetukset pyritään ajamaan yrityksen omalla kalustolla. Autossamme kulkee niin suursäkit kuin irtotavarakin.

Suursäkkien keräilyssä yhteistyökumppaninamme on VR Transpoint ja kuljetukset kattavat koko Suomen.

Säkkien kuljetushinta muodostuu nostomaksusta ja säkkihinnasta (e/kpl) etäisyyden mukaan, lisäksi hintoihin lisätään kolme kertaa viikossa tarkistettava olosuhdelisä. Autoissa on HIAB-nosturit ja kuorman lastaus tapahtuu auton viereltä. Kuormalavoja ei tarvita noston tai kuljetuksen yhteydessä.

Irtotavaran minimieräkoko on 10 tonnia. Lastauksessa auton läpiajokokeus on 3,5 metriä. Irtotavaran kuljetushinta muodostuu erän painon ja etäisyyden mukaan. Hidas lastaus nostaa hintaa.

Omalla kyydillä voi tuoda sekä säkkejä että irtotavaraa. Hampun voi tuoda omin voimin traktori- tai kuorma-autokuormin tai ostaa kuljetuksen kuljetusyritykseltä. Jos viljelijä huolehtii kuljetusjärjestelyistä itse, tulee tuontipäivä varata hyvissä ajoin. Vastaanottoajan voit varata numerosta 04577501078 / Julia Leppälä.

Kuljetusjärjestelyt

Trans Farmin kautta tilatut noudot järjestellään sopivaan ajojärjestykseen hampun määrän ja nouto-osoitteiden perusteella. Tarkoituksena on ajaa mahdollisimman taloudellisesti ja täysin kuormin. Irtokuorman maksimikoko on yleensä noin 30 tonnia, säkkejä täyteen autoon mahtuu 32 - 36 kappaletta.

Trans Farmin kautta tilattu nouto ei koskaan tule yllätyksenä. Kun noutopäivä on vahvistunut, siitä tiedotetaan viljelijälle ensin tekstiviestillä ja sitten sähköpostitse lähetettävällä rahtikirjalla toimintaohjeineen vähintään viikkoa ennen noutopäivää. Kun nouto lähestyy, autonkuljettaja vahvistaa vielä tarkemman saapumisajan.

Mahdollisista viimehetken muutoksista tai force majour -tilanteissa otetaan aina yhteyttä viljelijään puhelimitse. Mikäli annettu noutopäivä ei sovi, kannattaa ottaa heti yhteyttä Trans Farmille, jotta kuormia voidaan järjestellä uudelleen.

Jos tuot hampun itse omalla kyydillä tai varaat itse kuljetuksen liikennöitsijältä, ole aktiivinen ja varaa tuontiaika ajoissa.

Sadon käsittely tehtaalla ja tilitysaikataulu

Kaikista vastaanotetuista eristä mitataan kosteus ja raakapaino ennen lajittelua. Kaikki erät lajitellaan, jonka jälkeen lasketaan puhtaus ja määritetään mikrobiologinen laatu.

Ensimmäinen, laatukorjattu hinta tilitetään tuottajalle 30 vuorokauden kuluessa erän vastaanotosta. Tämä jälkeen on mahdollista maksaa lisähintaa kuluneen kauden aikana kehittyneiden myyntihintojen mukaan.