Hampun ominaisuuksia

Kaksikotinen hamppu kasvaa 1,5 - 2,0 metriseksi. Se kylvetään toukokuussa lämpimään ja kosteaan maahan. Hamppu itää noin viikon kuluessa. Se ei ole hallanarka.

Nopeakasvuinen kasvi kukkii noin kuukauden kuluttua kylvöstä, sato korjataan syyskuussa. Öljyhamppu viihtyy parhaiten multavilla ja hikevillä mailla. Hamppu tuottaa satoa noin 500 - 1200 kg/ha, puinti onnistuu tavallisella puimurilla.

Hamppu on luontaisesti gluteeniton ja sopii osaltaan gluteiinittomaan viljelykiertoon.

Finola - kotimainen lajike
 

Finola-öljyhamppu on Suomessa jalostettu lajike. Se sopii hyvin pohjoisiin olosuhteisiin. Finolassa on vahvat juuret, jotka muokkaavat maaperää. Sen esikasviarvo on hyvä.

Finola ei ole ns. huumehampppulajike. Kasvin sisältämä päihdyttävä THC-pitoisuus on jalostuksella saatu erittäin matalaksi (alle 0,2 %). Viranomaiset seuraavat THC-pitoisuuksia ottamalla näytteitä sattumanvaraisesti valituilta lohkoilta. Tästä ei koidu kustannuksia viljelijälle. 

Lue lisää Finolasta


Viljelyn tuotto
 

Öljyhampun kylvösiementuotannossa viljelyn tuotto on varsin hyvä. Eviran hyväksymästä siemenestä maksetaan kilpailukykyistä hintaa. Kuluja syntyy kylvösiemenestä (25-30 kg/ha) ja lannoitteesta (N 70 kg/ha). Kasvinsuojeluaineita ei tarvita.

Öljyhampun tuki

Öljyhamppu on öljykasvi ja sen tuki on sama kuin rypsillä. Tarkemmat tukiehdot voi tarkastaa täältä(päivitetty 29.4.2021 sys)