Suunnittele viljelykierto tarkoin. Öljyhamppu on yksi monista pahkahomeen isäntäkasveista, kuten useimmat muutkin erikoiskasvit (mm. rypsi, rapsi, kumina, camelina, herne, härkäpapu). Pahkahomekasvien välillä on suositeltavaa pitää viljelyssä aina 5 vuotta taukoa, jotta kasvitauti pysyy kurissa, eikä aiheuta viljelykasville suuria satotappioita.

Kuva: Pahkahomeen vioituksia öljyhampulla.

Öljyhampun elintarvikelaadun tulee olla myös gluteenitonta, mikä tulee myös huomioida viljelykierrossa. Luontaisesti gluteeniton kaura on erinomainen esikasvi öljyhampulle.

Esikasveina syysmuotoiset viljat, kuten syysruis, syysvehnä, syysruisvehnä ja syysohra eivät keväällä itäessään ehdi tuottaa kunnollista siementä syksyyn mennessä. Tästä syystä nekin toimivat hyvin öljyhampun esikasveina.

Syyskasvien syksyllä itäneet yksilöt tulee kuitenkin torjua keväällä ennen hampun kylvöä. Kevätviljoissa piilee puolestaan esikasveina gluteeniriski.

Hampulla on hyvä esikasviarvo. Vahvajuurisena se muokkaa maata tehokkaasti ja jättää jälkeensä runsaasti orgaanista ainesta.