Öljyhamppu

Trans Farm  Oy viljelyttänyt  ja jatkojalostanut kuminaa  vuodesta 1990. Yrityksen  menestys maailmalla perustuu tuotteen korkeaan laatuun ja toimitusvarmuuteen. Kertynyttä osaamista ja ammattitaitoa voidaan hyödyntää myös muiden kasvilajien sopimusviljelyttämisessä.

Hamppu on erikoisviljelykasvi, jonka tuotanto on vielä vähäistä Suomessa. Öljyhampulle on lukuisia jalostusmahdollisuuksia ja sen markkinat ovat kasvavat. Suomalaisen öljyhampun kylvösiemenille on avautunut vientimahdollisuus ja kysyntä ylittää tarjonnan.

 

Edellytyksiä kylvösiementuotantoon

Aiempi kokemus jonkin muun kasvilajin siementuotannosta on eduksi. Tällöin kylvösiementuotannon käytännöt ovat jo entuudestaan tuttuja. Siementuotantotila ei saa olla hukkakaurarekisterissä. Minimissään sopimus tehdään 10 hehtaarin pinta-alalle.

Öljyhampun viljely - muistilista viljelijällle

 

Sopimukset

Trans Farmilla tehdään sopimuksia Finola-öljyhampun kylvösiementuotannosta. Uusia sopimuksia tehdään rajoitetusti, etusijalla on kylvösiemenhamppua jo aikaisemmin tuottaneilla.

 

HUOM! Kauden 2019 öljyhampun kylvösiementuotantoon tarvittava pinta-ala on täyttynyt (8.4.2019).

 

Elintarvike - ja rehuhampun viljelysopimuksia voi tiedustella mm. seuraavilta

Murtolan Hamppufarmi

Impolan Kasvitila

Elixi Oil

Martan Hamppu

 

Kylvösiemenet

Tilaa Finolan kylvösiemenet kätevästi kaupastamme. Saatavilla on Ruokaviraston sertifioimaa, peittaamatonta kylvösiementä. Pakkauskoot 2,5 kg ja 25 kg.