Kuivauksen jälkeen kumina on siirrettävä välittömästi asialliseen varastoon. Kumina tulee suojata kosteudelta sekä eläinten että lintujen jätöksiltä. Paras vaihtoehto on tiivis, kannellinen siilo.

Pienet erät voi pakata suoraan suursäkkeihin, joissa myös erän kuljetus on mahdollista. Säkit tulee olla puhtaita ja tarkoitettu elintarvikekäyttöön. Säkit on varastoitava säältä hyvin suojattuna kuivassa ja katetussa tilassa trukkilavojen päällä. Säkit tulee suojata myös katosta tippuvalta kondenssivedeltä ja ovenraoista tuiskuavalta lumelta. Säkkejä ei tule säilyttää ulkona sään armoilla.

Avonaista laaria tai suojaamatonta peräkärryä ei tule käyttää kuminan varastointiin hygieniasyistä. Avoin säilytystila on myös altis kostumaan. Etenkin jos varastona toimii kylmäilmakuivaamo suomulevypohjalla, tulee estää ilman kiertäminen kuminan lävitse, koska ilmavirta kostuttaa varastoitavan tuotteen.

Kuminaerän laatu kannattaa tarkastaa vielä ennen tehtaalle toimitusta. Kuminan kosteus on hyvä vielä mitata tässä vaiheessa. Hieman kosteaksi jäänyt erä on syytä pyöräyttää kuivaamossa ennen eteenpäin kuljetusta. Erä on hyvä arvioida myös aistinvaraisesti. Jos siemenet ovat homeessa tai erä haisee eltaantuneelle, on elintarvikelaatu mennyttä. Pilaantuneet erät päätyvät poltettaviksi.