Ensimmäiset kuminat päästiin kylvämään hyvissä olosuhteissa kosteaan maahan. Samalla sää muuttui kesäiseksi ja kuminan taimettuminen pääsi heti täyteen vauhtiin. Parhaimmillaan kylvörivi on alkanut näkyä 7 vuorokauden kuluttua kylvöstä. Tuskin kukaan osasi odottaa näin vauhdikasta kehitystä, joka on asettanut melkoista haastetta ensimmäiselle rikkakasviruiskutukselle.

Ensimmäinen kylvövuoden rikkakasviruiskutus tulisi tehdä kuminan kylvön jälkeen ennen kuminan taimettumista. Pintaan tullut tai sirkkalehtivaiheen pieni taimi ei kestä ruiskutusta, joten taimettumista on tarkkailtava nyt erityisen huolellisesti.

Koska sateita ei ole saatu, pellot ovat nyt ruutikuivia, ei maavaikutteisista aineista, kuten Goltix ja Senkor, ei saada haluttuja tehoja. Fenixin tehokaan ei ole paras mahdollinen, mutta sen kestoaika sateettomassa säässä on varsin hyvä.

Fenix muodostaa maan pinnalle kalvon, jonka läpäistyään rikkakasvit kuolevat, joten se eroaa hieman perinteisistä maavaikutteisista aineista. Fenixin käyttömäärää ja vesimäärää on tällä hetkellä syytä nostaa.

Glyfosaatti 1-1,5 l/ha + Fenix 1,5-2 l/ha on suositeltava seos ensimmäiseen, ennen taimettumista tehtävään ruiskutukseen. Yöruiskutus on myös paikallaan, koska tällöin ilmankosteus on torjunta-aineille suotuisin myös muillekin mahdollisille maavaikutteisille valmisteille.