Kuminan vastaanotto on kokonaisuudessaan hyvin aikataulussa, yksittäisten säkkierien nouto-osoitteiden kohdalla on kuitenkin viivästymisiä. Ne johtuvat logistiikasta, kun tarkoituksena on kuitenkin kerätä säkit keskitetysti täysiin kuormiin. Tällä hetkellä loppuvuoden ajot on vahvistettu ja  ilmoitus niistä on toimitettu lastausosoitteisiin.

Vuodenvaihteessa aloitetaan kylvösiemenerien kunnostus. Lajikevalikoima on entisenlainen ja raakaeristä mitatut itävyydet ovat pääsääntöisesti varsin hyvät. Eviran analyysien valmistumisen jälkeen erät saadaan myyntiin nettikauppaamme, ajankohta lienee helmikuun lopussa. Huomaa, että kylvösiemeniä toimitetaan vain sopimuksen 2018 tehneille viljelijöille. Kylvösiementen lajittelu viivästyttää jonkin verran maustekuminan vastaanottoja.

Vuoden 2018 sopimusten palautumista odotellaan vuoden loppuun mennessä. Jos viljelysuunnitelmat ovat vielä kesken, suuntaa-antava arviokin riittää.

Kuminatehdas on avoinna loppuvuodesta arkisin normaalisti klo  8 - 16. Perjantaina 22.12. tehdas suljetaan kuitenkin klo 13.30, kun tehtaan kotitonttu hätistää väen jouluvalmistelujen pariin.