Kuminat pääosin korjattu ja kuivattu

Kuminat pääosin korjattu ja kuivattu

8.9.2017

Puintikausi lähti vauhtiin kangerrellen. Kuminan sadonkorjuu alkoi vähintään kaksi, kolme viikkoa tavanomaista vuotta myöhemmin. Kasvustot olivat paikoin epätasaisia. Kuminan rengaspunkin vioituksia havaittiin tänä vuonna runsaasti, kuminakoi puolestaan ei aiheuttanut tavanomaista suurempaa vahinkoa koiruiskutuksen ajoituksen haasteellisuudesta huolimatta.

Tällä hetkellä kuminat lienee pääsääntöisesti korjattu.  Vastaanotettujen satoarvioiden perusteella kuminan kokonaissato tulee olemaan varsin kohtuullinen. Ja kuten yleensäkin, hehtaarisadoissa on paljon vaihtelua.

Jos kumina on vielä kuivurissa , on turvallisinta kuivata se noin 10 prosenttiin, jotta vastaanottokosteus on varmimmin alle 11 prosenttia. Jos epäilet käyttämäsi kosteusmittarin tulosta, voit lähettää meille näytteen (mieluiten kirjeenä), josta mittaamme kosteuden.

Olethan muistanut ilmoittaa kuminan satoarvion? Ilmoituksen voit tehdä tästä. Satoarviot auttavat meitä kuljetusten ja tehtaan toiminnan suunnittelussa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Ja jos sato jäi jostain syystä tulematta, on tämäkin tieto meille tärkeä.