Trans Farm myy kuminan kylvösiementä sopimuksen 2021/2022 tehneille sopimusviljelijöilleen. Sopimuksen tila tarkistetaan tilauksen yhteydessä.

  

Uutuslajike Kamin

Kylvösiemenkaupan lajikevalikoimassa on uutuutena tsekkiläinen Kamin, jonka jalostaja arvioi olevan samankaltainen kuin nykyinen valtalajike Record. Satoisan Kaminin todetaan viihtyvän kaikilla kuminan viljelyalueilla ja olevan talvenkestävä. Etelä-Suomessa sen arvioidaan valmistuvan heinä-elokuun taitteella. 

Recordista ja Konzcewickista on tarjolla itävyyden perusteella kahta myyntierää. Itävyys on huomioitu kylvösuosituksessa ja hinnoittelussa.

Saatavilla on myös myyntierät Kepronista ja Prochanista.

Tämän vuoden valikoimasta puuttuu Niederdeutscher-lajike.

Siemenet on pakattu 25 kg:n säkkeihin ja ne myydään Ruokaviraston hyväksyminä ruskein vakuustodistuksin (siemenluokka K, kaupallinen lajikkeeton kylvösiemen). Lajiketieto on erillisellä säkkiin ommellulla etiketillä.

Ruokavirasto on antanut luvan käyttää tavanomaisesti tuotettuja kuminan kylvösiemeniä luomutuotannossa.

Tee tilaus verkkokaupassamme.

 

VILJELYSOPIMUKSIA TEHDÄÄN EDELLEEN
 

Jos tunnet kiinnostusta kuminaan ja olet suunnitellut sen viljelyä, kannattaa sopimusasioissa ottaa yhteyttä numeroon 019779620. Sopimuksia tehdään edelleen.

Kuminan kylvöpinta-alan lisääminen on nyt mahdollista ja markkinanäkymät ovat suotuisat. Tuotantopinta-alat ovat vähentyneet niin meillä kuin maailmallakin. Tämä tarkoittaa pienempää kokonaissatoa ja vähempää tarjontaa kysyntään nähden. Tällaisessa tilanteessa kuminan hinnan arvioidaan nousevan. Kumina on vientimaissa tärkeä mauste ja sen kysyntä säilyy vakaana trendeistä tai muoti-ilmiöistä huolimatta.