Kuivan kesän jäljiltä kylvövuoden taimet, varsinkin myöhään kylvetyt, saattavat olla paikoin hyvin pieniä tavanomaiseen nähden. Nämä taimet todennäköisimmin talvehtivat mutta niiden valmiudesta kukkia ei ole takeita. Mikäli ympäristökorvauksessa on varaa, voi kasvua vahvistaa syyslannoituksella. Kuminan kasvukausi kestää kuitenkin vielä lokakuun puolelle ja kasvit ehtivät käyttää annetut ravinteet hyödykseen.

Kemiallinen kasvinsuojelu on mahdollista minor use -luvalla Matrigon 72 SG-valmisteella, joka tehoaa erityisesti saunakukkaan, ohdakkeeseen ja valvattiin. Lisäksi sillä on tehoa taimiasteen linnunkaaliin, hevonhierakkaan, peltovillakkoon, pihasaunioon ja siankärsämöön. Se tehoaa myös apilaan. Jos kuminalohko on niitetty, Matrigon-käsittely on optimaalisin noin kolmen viikon kuluttua niitosta.

Matrigon-käsittely on raju, se kurittaa myös kuminaa, sen käyttö tulee harkita lohkokohtaisesti torjuntatarpeen mukaisesti. On myös huomoitava ruiskutusajankohta ja -olossuhteet. Kuminan taimessa tulisi tällöin olla 7 kasvulehtä. Pelkkä niitto lienee turvallisin menetelmä, jos taimet ovat erityisen pieniä (alle 7 kasvulehteä).

Myös satovuoden jälkeen kukkimatttomien kuminoiden lannoitusta kannattaa harkita, jos siihen on tarvetta ja varaa sääntöjen mukaan. Matrigon-käsittely on usein tarpeen, jos em. rikkoja on runsaasti. Jos rkkoja on todella runsaasti ja kuminakasvusto on harva ja aukkoinen, on kuminan päättminen taloudellisesti paras ratkaisu.

Lue lisää Matrigonin syksyisestä käytöstä kuminalohkoilla .

Lue lisää kuminan mekaanisesta kasvinsuojelusta.