Tukes myönsi luvat seuraaville valmisteille:

Turex 50 WP -valmisteelle on myönnetty hätälupa gammayökkösten (Autographa gamma) torjuntaan härkäpavulta, kuminalta, herneeltä ja öljykasveilta.  Turex 50 WP:n poikkeuslupa ja käyttöohje (pdf)

Kestac 50 EC -valmisteelle on myönnetty hätälupa kuminalle kylvövuonna gammayökkösten torjuntaan. Kestac 50 EC:n poikkeuslupa ja käyttöohje (pdf)

Avaunt 150 EC -valmisteelle on myönnetty hätälupa gammayökkösten torjuntaan kevätrypsi-, syysrypsi-, kevätrapsi- ja syysrapsiviljelyksiltä, härkäpavulta, kuivaherneeltä (ei tarhaherne) ja kylvövuoden kuminalta. Avaunt 150 EC:n poikkeuslupa ja käyttöohje (pdf)

Sumi Alpha 5 FW -valmisteelle on myönnetty hätälupa gammayökkösten torjuntaan härkäpavulta ja kylvövuoden kuminalta. Sumi Alpha 5 FW:n poikkeuslupa ja käyttöohje (pdf)

Alfasypermetriiniä, deltametriiniä, esfenvaleraattia ja sypermetriiniä sisältävät valmisteet sekä mikrobiologinen Turex 50 WP-valmiste on hyväksytty jo aiemmin eräillä viljelykasveilla perhosten, perhostoukkien tai kääriäisten torjuntaan.

Huomioi pyretroidivalmisteiden käytön vesistörajoitukset, jotka on mainittu valmisteen myyntipäällystekstissä. Turexilla on luomuhyväksyntä.

Kaikki poikkeusluvat löytyvät Tukesin verkkosivuilta klikkaamalla tästä

Tukesin tiedote gammayökkösestä 26.7.2018 on luettavissa klikkaamalla tästä

Toukalle kelpaa ravinnoksi melkein kaikki, sillä on kirjallisuuslähteiden mukaan parisataa ravintokasvia

Huom: Uutista muokattu 31.7.2018, lisätty Avaunt ja Sumi Alpha, jolle lupa myönnetty 30.7.