Kun lämpösumma alkaa olla noin 130 ja se kuuluisa norjanangervokin kukkii, alkaa koin toukat kuoriutua kukinnon sisällä. Ne ovat alkuun pieniä, tuskin silmin havaittavia, läpikuultavia pikkutoukkia (kuva 1). Ne syövät nuppuja ja aiheuttavat suurta tuhoa. Ne kasvavat nopeasti ja parhaiten no löytää kasvustosta, kun kahlaa peltoon ja murtaa kukintoja.

Jos ruiskutusajankohta aiheuttaa päävaivaa, vertaa kukinnan etenemistä ts. kuminapellon ”valkoisuutta” seuraaviin kuiviin:

Kuva 1: Jokunen kukkavarsi on näkyvissä. Ruiskutus tässä vaiheessa on liian aikainen. (Kuva: Trans Farm)

Kuva 2: Kukkavarsia on noussut tasaisesti ja ensimmäiset nuput ovat avautumassa. Tämä on hyvä aika ruiskuttaa kuminalohkot Karate Zeon -valmisteella (0,05-0,075 l/ha). Mikäli juolavehnäruiskutus on tekemättä, satovuosille poikkeusluvalla sallitun Targa Super 5 SC -valmisteen (3 l/ha) voi ajaa samalla kertaa tankkiseoksena. (Kuva: Trans Farm )

Kuva 3: Kuminan kukinta on jo pitkällä ja pelto täysin valkoinen. Tässä vaiheessa voi kuminakoita torjua vain Turex WG 50 -valmisteella, joka sopii täydentämään ja paikkaamaan Karate Zeon -ruiskutusta. Turex on myös luomu-hyväksytty. (Kuva: Trans Farm)

 

 Kuva 4: Kuminakoin toukka kukinnon kimpussa. Tässä tilanteessa ainoa ruiskutusvaihtoehto on Turex WG 50.