Keskustelu viljan hinnoista ja viljelyn kannattavuudesta sen kuin kiihtyy. Varmasti jokainen viljelijä miettii mitä pellolle kannattaakaan näillä maailmanmarkkinoiden hinnoilla kylvää. Viljojen hinnat laskevat kuin lehmän häntä ja tuotantopanoksien hinnat tuntuvat vain nousevan.

”Ensimmäiset kylvöennusteet ovat povanneet kotimaahan melko tavallisia viljelyaloja eli normaalin kesän oloissa tiedossa olisi ylituotantoa, mikä on painanut hintanäkymiä.” (MT 8.4.2024)

Linkki uutiseen - juttu vain tilaajille

Vielä on onneksi aikaa miettiä kevään kylvöpäätöksiä ja miettiä mikä oikeasti kannattaa.

Erikoiskasvimme kumina ja öljyhamppu ovat loistavia valintoja viljelykiertoon. Ne tuovat viljelykiertoosi paljon hyötyjä, tuotoista puhumattakaan. Kuminalla ja öljyhampulla on loistava esikasviarvo, ne parantavat maan kasvukuntoa, tehostavat hiilensidontaa ja erilaisten sääilmiöiden kestävyys lisääntyy. Niistä myös maksetaan, kuminasta 1050 €/tn ja öljyhampusta 1100 €/tn (alv. 0 %).

Kumina ja öljyhamppu eivät ole mitään hömppäkasveja vaan arvokkaita viljelykasveja, jotka tuovat varsinkin viljatilan viljelykiertoon runsaasti hyötyjä ja vaihtelua. Öljyhamppu sopii mainiosti myös luomutilan viljelykiertoon.

Soita 019 779 620 tai laita sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja tee viljelysopimus kanssamme, erikoiskasveillamme on taattu kysyntä!