Kiertue startattiin 20.6. Mty Simanaisen hamppu- ja kuminalohkoilla Nurmijärvellä helteisissä tunnelmissa. Paikalle löysi kuumuudesta huolimatta tiensä runsaslukuinen kävijäkunta, jonka kanssa nautittiin kahvitarjoilusta, tutustuttiin öljyhampun virallisiin lajikekokeisiin ja toivottiin sateita. Vaikka kumina kukki vielä kauniisti, Nurmijärvellä kukinta oli hiljalleen lähestymässä loppuaan. Simanaisen kuminalohkoilla ei ollut juurikaan havaittu kuminakoita. Kuivuuden vaikutus näkyi erityisesti öljyhampulla, joka oli vielä melko matalaa, mutta aloittanee voimakkaan kasvun heti vettä saatuaan.

Nurmijärvellä kuminan kukinta oli alkanut lähestyä loppuaan.

Juhannuksen jälkeen tiistaina puolestaan matkattiin Tammelan ja Loimaan suunnille. Mustialassa nähtävillä oli öljyhampun luomuviljelykoe, jossa hamppua oli kylvetty erilaisilla tiheyksillä ja eri ajankohtina. Päivän aikana käytiin tutustumassa myös Heikki Levomäen kuminalohkoihin ja Mty Perhon öljyhamppuviljelyksiin.

Keskiviikkona 28.6. matkattiin Kuortaneelle Jokilahden tilan hamppupellolle, jossa kuultiin asiaa öljyhampun siementuotannosta. Keskustelua herättivät erityisesti öljyhampun markkinatilanne ja jalostus elintarvikkeeksi.

Jokilahden tilan hamppua.

Torstaina, kiertueen viimeisenä päivänä Trans Farmin väki suuntasi Somerolle. Ensin käytiin katsastamassa öljyhampun tilanne Kaurasen tilalla, minkä jälkeen vierailtiin Lasse Matikaisen kuminalohkolla. Kolmannen satovuoden kuminakasvusto oli hyvässä iskussa, ja sillä todettiinkin olevan kaikki edellytykset vielä neljännen sadon tuottamiseen.

Kiitämme kaikkia kiertueen yhteistyökumppaneita ja tilaisuuksissa vierailleita!