Öljyhampulla on viljelykierrossa monia etuja. Se on erinomainen esikasvi vaikka viljoille, sopii sekä tavanomaiseen että luomutuotantoon, viljely onnistuu viljatilan tavanomaisella kalustolla, kasvinsuojeluun ei kulu aikaa eikä rahaa, lannoitustarve on viljoja pienempi ja öljyhamppu tasaa tilan työhuippuja. Öljyhampun voi myös kylvää aluskasvin kanssa.

Öljyhampun viljely kannattaa

Trans Farmin sopimuksella tuotetulle öljyhampulle on varma kysyntä, ja sopimusviljelijöille on tarjolla viljelyneuvontaa kylvön suunnittelusta puintiin ja kuivaukseen.

Viljelyn kannattavuusvertailuissa öljyhamppu pärjää tällä hetkellä varsin hyvin. Elintarvikelaadun täyttävästä öljyhampusta maksetaan noin kaksinkertaisesti verrattuna tämän hetken rypsin ja rapsin hintoihin. Keskisadoilla laskettuna öljyhampun sadosta maksetaan tällä hetkellä yli 100 eur/ha enemmän kuin rypsistä.

Trans Farmin viljelysopimuksella öljyhampun kylvösiemenen saa sopimusviljelijähintaan, tällöin siemenkustannus on samaa luokkaa uudehkon viljalajikkeen sertifioidun siemenen hehtaarikustannuksen kanssa. Kasvinsuojeluun ei tarvitse varata euroakaan ja ruiskutuksilta säästyvän ajan voi käyttää vaikka kesämökillä rentoutuen.

Öljykasvina öljyhamppu saa samat tuet kuin rypsi ja rapsi, lohkokohtaisena toimenpiteenä on myös mahdollista hyödyntää kerääjäkasvipalkkio.

Kiinnostuitko öljyhampun viljelystä? Lisätietoja öljyhampusta ja kesän 2023 viljelysopimuksista [email protected] tai puhelimitse puh. 019 - 779 620.