Trans Farmin osastolla saatiin iloita kuminan myyntiyhtiölle Nordic Carawaylle myönnetystä Agri-INNO-palkinnosta. Jo kisan neljän parhaan joukkoon nimeäminen tuntui hienolta saavutukselta mutta torstaiaamupäivä toi voiton kotiin. Antibioottisella kuminaöljyllä katsotaan olevan erittäin hyvät maailmanlaajuiset kaupallistamismahdollisuudet.

Agri-INNO-palkinnon pokkasi Nordic Carawayn toimitusjohtaja Juha Hemminki (kuvakaappaus Maaseudun Tulevaisuus -lehdestä)

Öljyhamppu on tekemässä vahvaa tulemista erikoiskasvien valikoimiin. Sen kysyntä ja sen kautta tuotantopinta-alat ovat kasvussa. Osastollamme pääsi tutustumaan öljyhampusta valmistettuihin tuotteisiin.

Niin elintarvike- kuin rehukäyttöön soveltuva kasviproteiini taipuu moneen käyttöön. Tarjoilimme maistiaisia hamppuherkuista ja näytteillä oli myös uutuustuotteena kotieläinten valkuaistäydennysrehu, hamppupuriste. Lue lisää hampun rehukäytöstä täältä.

Iso kiitos kaikille MaatalousKonemessujen aikaan osastollamme vierailleille henkilöille. Oli mukava tavata tuttuja ja solmia uusia kontakteja. Kiinnostus erikoiskasveihin on vahvaa, se kävi ilmi monissa, eloisissa keskusteluissa.

Lue tästä Maaseudun Tulevaisuuden juttu Agri-Inno-voittajasta

Kuuntele tästä Nordic Carawayn toimitusjohtaja Juha Hemmingin haastattelu alkaen ajasta 10.40.