Viikonlopulle on luvattu hampun valmistumisen kannalta hyvää, pääsääntöisesti sateetonta viileähköä syyssäätä. Jos lämpötila yöllä laskee pakkasen puolelle, ei hampun vuoksi tarvitse huolestua. Kylmä vauhdittaa hampun valmistumista.

Kuvassa vasemmalta Teemu Perho, Jyrki Leppälä, Henrikki Perho, latvialaiset vieraat ja Satu Pura (selin).

Mty Perhon hamppulohkolla esikasvina oli syysvehnä ja viljavuotta aiemmin lohkolla oli neljän vuoden ajan ollut timoitei. Hamppukasvusto oli puhdas rikoista ja tasaisen tiuha. Puintikunnon vahvisti myös kasvustossa pyrähtelevä pikkulintuparvi. Kasvusto oli väriltään melko tasaisen ruskea, siellä täällä oli jokunen vihreä yksilö. Kasvusto oli arviolta noin 120 cm korkeaa, tähkylän pituus oli n. 30 - 40 cm. Peltoon jäi noin 40 cm sänki. Henrikki Perho arvioi hehtaarisadon olevan noin 1000 kg/ha kuivattuna.

Puinti sujui ongelmitta ja innokkaimmat pääsivät tarkkailemaan puintia ohjaamosta käsin. Keväällä lohko muokataan lautasmuokkarilla tai kultivaattorilla ja kylvetään todennäköisimmin herneelle.

Kuvissa päivän erikoisuus "monsterihamppu" mahtavine juurineen.

Kuvan "monsterihamppu" oli kasvanut kuivurin kupeella ruumenkasassa. Siemeniä ei kasvista löytynyt, kun hedekasvia ei lähistöllä kasvanut. Kasvin koko osoittaa sen elinvoiman, kun kasvuolosuhteet ovat optimaaliset.