Öljyhampun kasvu teollisesti merkittäväksi kasvipohjaiseksi raaka-aineeksi on nyt ottanut merkittävän harppauksen eteenpäin. Kotimaan viljelyala lähes tuplaantuu tulevalle satokaudelle varmistaen raaka-aineen saatavuutta. Lisäksi kasvun mahdollistaa alkutuotannon ja jatkojalostavan teollisuuden linkittävä toimija, FoodFarm Oy, joka panostaa hamppuöljy- ja hamppuproteiinivalmistukseen teollisessa mittakaavassa. 

FoodFarmin taustalta löytyy kotimaan vahvin kaupallinen hamppuosaaminen. Vastatakseen kasvavaan kysyntään öljyhampputuotteista tunnettu Murtolan HamppuFarmi ja erikoiskasviosaamisella mainetta niittänyt sekä öljyhampputoimintojaan vahvistanut Trans Farm yhdistivät osaamisensa. Tämän tuloksena syntyi yhteinen myynti- ja markkinointiyhtiö FoodFarm Oy. Jatkossa FoodFarm tarjoaa hampputuotteet jatkojalostajille yhdestä osoitteesta. Kahden keskeisen toimijan yhteistyö ja työnjako varmistaa paitsi kotimaisen hamppuraaka-aineen saatavuuden myös tehostaa tuotantoa ja parantaa kilpailukykyä.

Tee öljyhamppusopimus Trans Farmin kanssa

Jatkossa Trans Farm toimii öljyhampun sopimusviljelyttäjänä sekä FoodFarmin että Murtolan HamppuFarmin tarpeisiin. Sopimusviljelyä laajennetaan tulevalle satokaudelle elintarvikelaatuiseen öljyhamppuun, jonka myötä Trans Farm tulee olemaan maamme selkeästi suurin öljyhampun viljelyttäjä.  Viljelysopimuksia on tehty syksystä alkaen, ja ensi kesänä Trans Farmin viljelyttämää hamppua nähdäänkin yli sadalla tilalla. Sopimuksia tehdään edelleen. Erityisesti luomuna tuotetulle öljyhampulle on vielä runsaasti jaossa sopimushehtaareita. Sopimuslajikkeena on Suomessa jalostettu ja oloissamme viihtyvä Finola.

Viljelysopimus Trans Farmin kanssa takaa tuottajalle sadon vastaanoton ja kilpailukykyisen hinnan. Ota yhteyttä ja neuvotellaan Sinulle viljelysopimus!

 

Lisätietoja öljyhampun tuotannosta.