Elintarvikelaatuisten sopimusten minimikylvöala on 5 ha ja maksimiala n. 30 ha. Aikaisempi öljyhampun viljelykokemus ei ole välttämätöntä, viljelyohjeistusta on kauttamme saatavilla.

Kiinnostuitko? 

Mikäli olet kiinnostunut öljyhampun sopimusviljelystä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected] tai puh.  019779620, ja neuvotellaan Sinulle sopimus.

Öljyhamppu viljelykasvina

Öljyhamppu on yksivuotinen, paalujuurinen putkilokasvi. Öljyhamppu viihtyy multavilla ja hikevillä mailla. Tavanomaiset viljatilan koneet ja laitteet sopivat hampun viljelyyn. 

Finola-öljyhamppulajike on jalostettu Suomessa ja se kasvaa hyvin pohjoisissa oloissamme. Öljyhamppu on luontaisesti gluteeniton ja sopii gluteenittomaan viljelykiertoon.

Hamppu tarvitsee typpeä noin 70 kg/ha. Kasvinsuojeluruiskutuksia ei tehdä. Merkittäviä tuhohyönteisiä ei ole, kasvitaudeista sateisina vuosina hometauteja saattaa esiintyä. Pahkahomeriski tulee huomioida viljelykierrossa. Lämpimään ja kosteaan maahan kylvettävä öljyhamppu taimettuu nopeasti ja kukkii noin kuukauden kuluttua kylvöstä. Kasvukauden aikana kasvusto venyy noin 1,5 metrin mittaan.

Öljyhampun tukitaso on sama kuin muiden öljykasvien. 

Lue lisää öljyhampun tuotannosta.