Golden Malt ja Trans Farm ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tavoitteena on tuoda uusia innovatiivisia tuotteita nopeasti kasvaville terveysvaikutteisten kasvituotteiden markkinoille. Uuden tehtaan myötä idätettävien kasvilajien valikoima laajenee viljojen ja palkokasvien lisäksi öljyhamppuun.

Ravitsemuksen kannalta öljyhampun siemenet ovat kultakaivos. Ne ovat gluteenittomia ja sisältävät kaikki välttämättömät amino- ja rasvahapot. Idätys lisää rasvahappojen biologista aktiivisuutta ja parantaa mineraalien saatavuutta. Uusimpien tutkimusten mukaan idätetyt öljyhampun siemenet sisältävät myös tulehdusta estäviä yhdisteitä. Öljyhamppu on loistava esimerkki superfood-kasvista, jonka ominaisuudet viimeistellään idättämällä. 

Skaalautuvuus mahdollistaa erikoiserien tuotannon

Rumpumallinen idätyslaitos oheisprosesseineen tulee sijoittumaan Hausjärven Oittiin Trans Farmin teollisuustiloihin osana yrityksen öljyhamppuliiketoimintojen laajentamista. Golden Malt vastaa laitoksen suunnittelusta. Idätetyt tuotteet tulevat osaksi molempien yritysten tuoteportfoliota. 

Uuden tuotantolaitoksen tarpeisiin räätälöidyllä rumpumallastamolla voidaan tuottaa sekä erilaisia idätettyjä tuotteita elintarviketeollisuudelle että laadukkaita paikallisia maltaita juomateollisuuden tarpeisiin. Rumpumallastamon etuja ovat tuotannon laatu, joustavuus ja skaalautuvuus. Tuotantolaitos on Pohjoismaissa ainoa laatuaan, ja skaalautuvuus mahdollistaa myös räätälöidyt tuote-erät. Tuotantolaitos käsittelee gluteenittomia raaka-aineita. 

Mittavaa T&K -panostusta

Golden Malt ja Trans Farm toteuttavat öljyhampun koeidätykset keväällä 2021 ja valmistavat ensimmäiset tuote-erät syksyllä 2021. Yhtiöiden strateginen kumppanuus sisältää myös mittavan T&K-panostuksen, jolla tuotetaan uutta tietoa öljyhampun idätysprosessista, sen hallintaan vaikuttavista tekijöistä ja näiden vaikutuksista tuotteiden ominaisuuksiin. Tutkimushanketta koordinoi Golden Malt ja se toteutetaan yhteistyössä tutkimuslaitosten ja kasvinjalostusalan edelläkävijäyritysten kanssa. T&K-rahoitus on olennaisessa roolissa koko investoinnin kannalta. Investoinnin toteuduttua Trans Farmin ja Golden Maltin yhteisyritys tulee olemaan yksi merkittävimmistä toimijoista idätetyn hampun globaalimarkkinassa. 

Lisätietoja:

Trans Farm, toimitusjohtaja Jyrki Leppälä p.0500 449 474

Golden Malt, toimitusjohtaja Eero Nissilä p.040 682 2631

Idätetty hamppu on todellinen superfood.