Kylvöihin käytettävä, sertifioitu siemen on Suomessa jalostettua Finola-lajiketta. Se kasvaa hyvin pohjoisissa oloissamme. Sillä on vahva, maata muokkaava juuristo. Finolassa ei ole huumaavia yhdisteitä. Öljyhamppu on luontaisesti gluteeniton ja sopii gluteenittomaan viljelykiertoon.

Öljyhamppu on yksivuotinen, paalujuurinen putkilokasvi. Kaksikotisen kasvin hede– ja emikasvit ovat eri yksilöitä. Öljyhamppu viihtyy multavilla ja hikevillä mailla. Tavanomaiset viljatilan koneet ja laitteet sopivat hampun viljelyyn. Myös hampun suorakylvö on mahdollista.

 

Sadekuuro ei haitannut haitannut pellonpientareella, kun Jyrki Leppälä esitteli hamppukasvia! 

Hamppu tarvitsee typpeä noin 70 kg/ha. Kasvinsuojeluruiskutuksia ei tehdä. Merkittäviä tuhohyönteisiä ei ole, sateisina vuosina hamppu on altis hometaudeille. Pahkahomeriski tulee huomioida viljelykierrossa.

Lämpimään ja kosteaan maahan kylvettävä öljyhamppu taimettuu nopeasti ja kukkii noin kuukauden kuluttua kylvöstä. Kasvukauden aikana kasvusto venyy noin 1,5 - 2 metrin mittaan.

Öljyhamppu sopii hyvin ainakin hämäläiseen peltomaisemaan

Trans Farm käynnistelee öljyhampun sopimustuotantoa. Sopimusten teko aloitetaan syksyllä ja ensimmäiset öljyhamppusopimuslohkot kylvetään keväällä 2021. Seuraa siis kotisivuamme  ja pysyt sopimustilanteen tasalla!

Elintarvike– ja rehukäyttöön viljeltävän öljyhampun sopimustuotannon aloittaminen sopii hyvin Trans Farmin konseptiin, onhan yrityksellä takanaan 30 vuoden kokemus kuminan sopimusviljelyttäjänä. Trans Farmin osaaminen öljyhampusta on kertynyt Finola-lajikeen kylvösiemenen viljelyttämisestä usean viime vuoden ajalta.