Trans Farmilla panostetaan öljyhamppuun

Trans Farmilla panostetaan öljyhamppuun

26.5.2020

”Olemme selvittäneet hampun uusia käyttökohteita ja tapoja prosessoida hamppua. Luotamme siihen, että voimme tehdä hampulle sen, minkä teimme kuminalle” Trans Farmin toimitusjohtaja Jyrki Leppälä toteaa. Öljyhampun viljelyn lisääminen on täysin mahdollista Suomessa. Kasvi tuo kaivattua monipuolisuutta viljelykiertoon ja sitoo tehokkaasti hiiltä. Yritykselle öljyhampun sopimustuotannon käynnistäminen on varteenotettava liiketoimintamahdollisuus.

Kiinnostus erilaisiin hampputuotteisiin on viime vuosina kasvanut kohisten. Öljyhampun käyttömahdollisuudet ovat monet, terveellisiä siementuotteita elintarvikkeiksi ja hyvinvoinnin tueksi on jo nyt saatavilla. Öljyhampun siementuotteiden ohella on mahdollista hyödyntää kasvin CBD-pitoista biomassaa, mikäli viranomaispäätöksin tämä sallitaan. 

Trans Farmilla on selvitetty hampun uusia käyttökohteita ja prosessointitapoja. Panostusta toimintaaan on lisätty rekrytoimalla hampputuotteiden tuotepäälliköksi monelle tuttu Satu Pura. Satulla on vahva kokemus niin siemenalalta ja lajikekehityksestä kuin markkinoinnistakin. Hänen toimenkuvaansa kuuluu viljelyn kehittäminen, hampun tuotteistaminen ja alan toimijoiden yhteistyön kehittäminen.

Satun yhteystiedot löydät täältä.