Rajoitustoimenpiteet vaikuttavat jollain tapaa lähes kaikkien arkeen. Kuminatehtaalla toiminta on toistaiseksi sujunut tavanomaiseen tapaan. Kuminaa lajitellaan ja pakataan normaalisti. Toimitukset asiakkaille ovat lähteneet suunnitellusti. Vaikka rajat ovat sulkeutumassa henkilöliikenteeltä, tavara- ja rahtiliikenne jatkuu kuten ennenkin eli kuminatoimituksetkin saadaan edelleen maailmalle.

 
Toimenpiteitä kuminatehtaalla

 

Tehtaalla on otettu käyttöön useita toimenpiteitä, joilla pyritään suojautumaan virukselta.

Ohjeistus on kattava ja henkilökunta on sitoutunut noudattamaan sitä mm. seuraavin toimenpitein:

  • Koska yleisötilaisuudet on hallituksen toimesta rajoitettu kymmeneen henkilöön, on kevään Kuminamarkkinat 18.4. peruutettu.
  • Olemme ohjeistaneet henkilökuntamme noudattamaan erityistä huolellisuutta käsihygienian suhteen.
  • Kuljettajien liikkumista toimisto- ja tehdastiloissa on rajoitettu.
  • Vierailijoita ei oteta vastaan.
  • Tarvittavat neuvottelut hoidetaan sähköisesti.

Koska koronan vaikutuksia on vaikea ennakoida, on myös meidän varauduttava muutoksiin lyhyelläkin aikajänteellä. Suurin riski lienee henkilökunnan terveystilanne.

Jos koronan aiheuttamat sairauslomat, karanteenit tai koulujen sulkemiset heikentävät tehtaan toimintakykyä oleellisesti, joudumme todennäköisesti perumaan jo sovittujakin kuminan tuontiaikoja. Pidämme sopimusviljelijämme ajan tasalla ja ilmoitamme välittömästi mahdollisista muutoksista.

 

Kevättä ja kylvöjä kohden mennään

 

Koronasta huolimatta kuminatehtaallakin tähyillään jo uuden kylvökauden alkuun. Kylvösiemenkauppa on avoinna ja pääset sinne klikkaamaalla tästä.

Siemenet toimitetaan Kaukokiidon välityksellä. Vaihtoehtoisesti tilatut siemenet voi noutaa kuminatehtaalta 1.4. alkaen arkisin klo 8 -16 koronatilanteen vaatimat toimenpiteet huomioiden ja henkilökunnan ohjeita noudattaen.