Ruiskutushetkellä kuminassa tulisi olla vähintään 6 hapsullista kasvulehteä.  Paras teho saadaan kun ruiskutuksen tekee aamupäivästä ilman lämpötilan ollessa noin + 15 °C.  Ruiskutuksen  jälkeen lämpö saisi nousta lähelle + 20 astetta.

Myös kylvövuoden kuminan käsittely on mahdollista edellä mainituissa olosuhteissa. Taimissa tulee olla vähintään 6 kasvulehteä. Jos taimet ovat tätä pienempiä, ainoa torjuntakeino on kasvuston niitto rikkojen siementuotannon estämiseksi.

Matrigon 72 SG voidaan ruiskuttaa yhdessä useiden hivenravinteiden ja kiinnitteiden kanssa. Nestemäisten typpilannoitteiden kanssa valmistetta ei saa sekoittaa. Tankkiseokset muiden rikkakasvien torjunta-aineiden kanssa on kielletty.  Matrigonin käyttömäärä on 110 - 140 g/ha. Kiinnitteen käyttö lisää valmisteen tehoa, varsinkin saunakukalla, jolla lehtipinta-ala on melko vähäinen. Valmiste on sateenkestävä 6 tunnin kuluttua ruiskutuksesta.

Huomaa, että Matrigon-käsittely vioittaa aina myös kuminaa, jonka tuleekin toipua ruiskutuksesta vielä ennen talven tuloa. Tulevalle viikolle luvattu lämpö ja vielä tämän jälkeen jatkuva kasvukausi vahvistavat kuminaa riittävästi.

Lue lisää saunakukasta ja sen torjumisesta.